torsdag 19 mars 2015

Water Boogie System - The rich peoples dance [lyssningstips]
 


 
Jag har fått chansen att förhandslyssna på Water Boogie Systems senaste låt, The Rich Peoples Dance, som kommer till allmänhetens öron den 20 mars.

Jag trycker igång låten. Det går några sekunder och jag undrar om detta är samma band som jag har lovordat tidigare för sin jazzighet… Men visst är det Water Boogie System! Och de har inte hoppat i galen tunna, utan bara stoppat ned några tår i new romantics-hinken från början av 80-talet… och det är underbart! De hetsiga trummorna och det grovkorniga syntriffet har hämtat lite näring från de brittiska poppunkbanden som huserade för en si sådär 35 år sedan. Sången är, i denna låt, lite melankoliskt konstaterande och sjungs med glans av Karin Verbaan. Efter någon dryg minut kommer ett kort men underbart och effektivt bryt i musiken. Ytterligare en minut senare kommer nästa skickligt spelade stick, där Jonathan Albrektson på synten och William Soovik med trummorna spelar ”unisont” tillsammans.
Detta tillsammans med basisten Victor Reuter gör att det blir en liten blinkning till Frank Zappa. Detta är en mycket bra och charmig låt.
Så, ni som inte har upptäckt Water Boogie System ännu…passa på Nu!

Här och här kan ni hitta deras musik 


Text: Jonas Persson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar