lördag 12 juli 2014

Sagor & Swing - Botvid Grenlunds Park [Skivtips]
Sagor & Swing - Botvid Grenlunds Park
LP utgiven år 2013 av skivbolaget Häpna.
Eric Malmberg: orgel och synt
Fredrik Björling: trummor


60- och 70-talet in i den rymdiska framtiden! Eric Malmberg och Fredrik Björling* som bildar den svenska duon Sagor & Swing blandar och ger oss en originell och lånad resa in i Botvid Grenlunds Park. Dåtidens framtidsvisioner och nutidens varande är här!

Dessa båda herrar lånar en del av Hansson & Karlsson, Ralph Lundsten och Kitaro och gör det till sitt. Instrumental naturlyrik, 16-bitars melodier och analoga orgelstämmor.

Jag har hört detta band förut, men det är inte förrän nu jag har börjat lyssna på dem. Och jag kommer inte att sluta med det. Detta är så himlans bra! Det är vackert, svängigt (såklart) och inspirerande. En lovsång till det annorlunda vackra.
Eric Malmbergs svirliga och finurliga orgel- och syntmelodier fascinerar och skapar fantasier i en hemtam melodiflora. Till det så får vi ett väl avvägt och svängigt trumspel av Fredrik Björling!

Detta är Sagor & Swings femte LP/CD. Tidigare skivor är Orgelfärger (2001), Melodier och fåglar (2002), Allt hänger samman (2003), Orgelplaneten (2004), samt två stycken 7-tummare och en kassett.


*Fredrik Björling som på denna skiva ersatte originaltrummisen Ulf Möller har nu själv blivit ersatt, i en rockadliknande manöver, av just Ulf Möller.


Botvid i sin ParkText: Jonas Persson
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar