lördag 5 april 2014

Bland katter, bryggor och väderkvarnar [skivtips]


När man samlar skivor (dock i modest skala om man jämför med Discaholicen Mats G) så kan man hitta fynden på en mängd olika platser. 
Först ut en 7" singel. "Att angöra en brygga" är en underbar lite sak av och med Lars Färnlöfs studioorkester. På andra sidan densamme plus Monica Zetterlund på sång. Många är vi som har hört musiken och sett filmen, men nu lyckades jag hitta den lilla skivan skivan i fint skick.
Som ni kan se på bilden är det ett betagande omslag också! Denna skiva samt en del andra LP-skivor utgivna av Svenska Ljud (Hasse o Tages phonografiska publiceringar) hittades i en väderkvarn! I denna väderkvarn utanför Grillby, beläget mellan Bålsta och Enköping, så huserade en loppis. En fantastisk byggnad med en entusiastisk ägare som mer än gärna berättade om kvarnens historia.
Vidare så besöktes en liten skivmässa i Åsö gymnasium i Stockholm.
Tillsammans med kamrat Olov så hittade jag bl.a. en nyutgåva av LPn Kattvals med gruppen Kvartetten Som Sprängde! Denna skiva är en, i mitt tycke, svensk proggklassisker. Denna tjusiga grammofonskiva är utgiven av Subliminal Sounds.
Rune Carlsson bakom trummorna Fred Hellman på orgel och Finn Sjöberg spelandes gitarr, framför en fin blandning av rock, jazz och folkmusik! Det fräser och sprakar om instrumenten på ett synnerligen hänförande sätt.

Må så gott.


Text: Jonas Persson
Lägg till bildtext
Lyssna och bedåras..!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar