måndag 2 september 2013

Top of the lake [TV-tips]

Top of the lake börjar med att tolvåriga Tui (Jacqueline Joe) hittas stående i en iskall sjö med vatten upp till midjan. Hon är dotter till traktens knarkkung, gravid i femte månaden och vill inte berätta vem fadern är. Strax efteråt försvinner hon. BBC
Regnet öser ner utanför och jag sitter och tittar på en mycket bra tv-serie. Top Of The Lake, som utspelar sig i det natursköna Nya Zeeland.
En tolvårig flicka hittas stående i en sjö. Hon visar sig vara gravid. Polisen Robin, spelad av Elisabeth Moss, som befinner sig på besök hos sin cancersjuka mamma tar sig an att hjälpa den lokala polisen. Flickan försvinner sedermera. Vi får också träffa den säregna personen GJ (Holly Hunter) som tillsammans med ett antal andra kvinnor bor i containrar på en plats som kallas Paradise. Intrigerna växer och spänningen ökar i denna utsökta tv-serie. Serien är skapad av bl.a. Jane Campion som har skrivit och regisserat filmen Pianot. Landskapen som filmas är utsökt vackra. Till det den smakfulla musiken och det lir emellanåt lite spektakulära naturfilmslika scener.
Spännande, vackert och obehagligt om den patriarkala makten. Se Top of the lake.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar