tisdag 2 oktober 2012

Konsert - Moon Safari & Siena Root på Bryggarsalen, Stockholm 2012-09-29

Moon Safari
Foto: Olov Andersson
Siena Root öppnade lördagskvällens progressiva fest på Bryggarsalen i Stockholm. Experimentell rock med mycket Hammond och sköna riff. Mycket sent 60- tidigt 70-tal i känslan. Extra spektakulärt blir det när trummisen i sista numret tänder eld på trumskinn och cymbaler under ett trumsolo. Sannerligen både visuellt och musikaliskt spännande.

Moon Safari är sannerligen efterlängtade till huvudstadens scener. Efter 3 album och en färsk ny miniplatta så har soundet satt sig ordentligt och det lyser rutin om grabbarna när de äntrar scenen. Direkt så får vi ett smakprov på deras härliga stämsång, minimum 3-stämmigt men ibland 5-stämmigt.


Moon Safari
Foto:Olov Andersson
Stundtals undrar jag om det finns något bättre på den svenska progscenen just nu. Kanske är det deras ungdomliga approach till musiken som ger det en ytterligare dimension. De tydliga influenserna från brittisk symf och med härlig melodikänsla värdig Beatles gör dem oemotståndliga.

När de framför sitt senaste alster "Lover's End part III - Skellefteå Serenade" visar de att deras ljudlandskap breddats ytterligare och vi bjuds på ett musikaliskt epos av klassiska mått. Nyansrikt och spännande.

2 timmar senare är deras första konsert i huvudstaden, och förhoppningsvis inte den sista, över. Vi vill ha Er här ofta och mycket grabbar. Ni är alltid välkomna.

Olov Andersson

1 kommentar:

  1. I och med detta inlägg så vill jag hälsa Olov Andersson välkommen som skribent på Det Tornas Rymd.

    /Jonas Persson

    SvaraRadera